A nyári időszakban a bölcsődék, iskolák, óvodák zárása alatt a szülők gondoskodnak a gyermekek étkezéséről a hétköznapokban is. Ez feladat sok idővel és előkészülettel jár a bevásárlástól az ebéd utáni elpakolásig, így érdemes legalább olyan ételeket tervezni, melyek viszonylag gyorsan elkészíthetők.
Élelmezési munkacsoportunk szervezésében szakembereink előadáson vehettek részt, ahol az egyoldalú táplálkozás és a radikális diéták veszélyeire hívta fel figyelmüket előadónk Szalayné Kónya Zsuzsa. Zsuzsa főállásban több mint 20 éve foglalkozik táplálkozási tanácsadással a Debreceni Egyetemen, mint vezető dietetikus. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének vezetőségi tagjaként és élelmiszeripari mérnökként előadásaiban, könyveiben egyaránt a szakmailag megalapozott egészséges étkezés hirdetője. Előadásában felhívta számos olyan dologra a figyelmet, amit a szülők számára is publikussá szeretnénk tenni.
Az étel összekapcsolja az embereket. Az étkezés akkor jó, ha nem magányos tevékenység, ha közös estéken összeül a család, ha munkában ebédidőben magánéletről is beszélgetnek a kollégák és természetesen egy étterem hangulata is mindig attól jó, ha az megtelik emberekkel.
Ez a rövid tájékoztató elsősorban szülőknek, nagyszülőknek készült, s hasznos információkat talál benne a bölcsődei közétkeztetésről. A bölcsődei étkeztetésre ugyanis szigorú szabályok vonatkoznak annak érdekében, hogy a kisgyermekek minél egészségesebben táplálkozzanak.
A táplálkozási szokások is gyermekkorban alapozódnak meg. Sajnos felnőttként már jóval nehezebb a rossz beidegződéseken változtatni, így nagyon fontos, hogy a gyermekeket a kezdetektől az egészséges táplálkozásra neveljük.