Áfonyás kölesfelfújt

4fő részére

Hozzávalók:

25dkg Köles

8dkg Aszalt áfonya. (Ha van, lehet friss is.)

2db Tojás

6dkg Vaníliás cukor

5dkg Margarin

0,4l Tej

1db Citrom

Csipet só

Elkészítés:

A megmosott kölest, annyi vízben, hogy ellepje, elkezdjük főzni. Ha a vizet elfőtte, hozzá adjuk a tejet, vaníliás cukor felét, csipet sót és puhára főzzük.

A tojások sárgáját kikeverjük a maradék vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a margarin kétharmadával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.

A kihűlt kölest összekeverjük a tojásos keverékkel, az áfonyával, majd a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.

A maradék margarinnal kikenünk egy sütőformát, beleöntjük a tésztánkat és 200fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.