Áfonyás kölesfelfújt
4fő részére
Hozzávalók:
25dkg Köles
8dkg Aszalt áfonya. (Ha van, lehet friss is.)
2db Tojás
6dkg Vaníliás cukor
5dkg Margarin
0,4l Tej
1db Citrom
Csipet só
Elkészítés:
A megmosott kölest, annyi vízben, hogy ellepje, elkezdjük főzni. Ha a vizet elfőtte, hozzá adjuk a tejet, vaníliás cukor felét, csipet sót és puhára főzzük.
A tojások sárgáját kikeverjük a maradék vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a margarin kétharmadával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A kihűlt kölest összekeverjük a tojásos keverékkel, az áfonyával, majd a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.
A maradék margarinnal kikenünk egy sütőformát, beleöntjük a tésztánkat és 200fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.