A nyári időszakban a bölcsődék, iskolák, óvodák zárása alatt a szülők gondoskodnak a gyermekek étkezéséről a hétköznapokban is. Ez feladat sok idővel és előkészülettel jár a bevásárlástól az ebéd utáni elpakolásig, így érdemes legalább olyan ételeket tervezni, melyek viszonylag gyorsan elkészíthetők.

Szerencsére a nyár ontja a szezonális alapanyagokat, hiszen jóval több ilyenkor a zöldség és gyümölcsválaszték. Az egyszerű, akár főzés nélkül is készíthető krémlevesek (uborka, cukkini, paradicsom) a pohárkrémek, a zabkásák, a különféle tésztaszószok, főzelékek, saláták, mindig kevesebb időt igényelnek. A tradicionális egyszerű ételek (lecsó, lepcsánka, palacsinta) egy-egy alkalommal jól megférnek a mai kor kedvencei mellett (tortilla, gyros, muffin). Nagyon változatos és gyors elkészítésre adnak lehetőséget a wook-os ételek, vagy a grillezés akár bent, vagy a szabadban egyaránt. Néhány praktikus konyhai eszköz is tud segíteni abban, hogy ne kelljen hosszú órákat a konyhában tölteni.

Bízunk benne, hogy a nyári szünet hetei alatt a családok viszonylag könnyen megbirkóznak a gyermekfelügyelet és a házimunka párhuzamával, és marad ideje a felnőtteknek is a kikapcsolódására.

Ajánljuk kedves szülőtársaink Csonka Enikő és Varga Gergő https://sales.gastrohobbi.hu/ weboldalát, ahol rengeteg gyors, könnyen elkészíthető receptet ajánlanak.