A MARGIT TÉRI BÖLCSŐDE BEMUTATÁSA

Az Intézmény neve:

Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye
Margit Téri Tagintézmény

 

Elérhetőségek: telefonszám: 

4031 Debrecen, Margit tér 7.

Tel: 52/428-722

30/924 1162

E-mail: bolcsi19@net-portal.hu

 

Bölcsődénk a város legnagyobb lakónegyedében, a Tócóskertben, jól megközelíthető helyen található. A pavilonrendszerű épület 29 éve épült. A bölcsőde bővítése, felújítása, akadálymentesítése, játszócsoport kialakítása az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak Alföldi Operatív Program keretében, ÉAOP 4.1.3/b 2f -2010 0001 jelű pályázat segítségével, 2012. szeptemberi átadással valósult meg. Bölcsődénk a bővítések eredményeként 100 férőhelyes lett.

A bölcsőde lakókörzetén kívül a város minden pontjáról érkeznek hozzánk a gyerekek, barátok, ismerősök ajánlják egymásnak bölcsődénket. Csoportszobáink tágasak, világosak, esztétikusan berendezett helyiségek. A kisgyermeknevelők ízléses dekorációval varázsolták hangulatossá, hívogatóvá a gyermekek számára. Játszóudvarunk rendezett, jól felszerelt, árnyas, zajmentes. A teraszon rossz idő esetén is van lehetőség a mozgásra, levegőzésre.  Az alapellátáson túl 20 férőhelyes játszócsoportot működtetünk, amit szülők előzetes bejelentkezést követően vehetnek igénybe. A biztonságot jelentő anya, hozzátartozó jelenlétében a közösségi élet első színtere lehet a játszócsoport. A bölcsőde saját főzőkonyhával rendelkezik, amely a HACCP előírásainak felel meg.

A szakmai programunk elkészítésénél a lakótelep sajátosságait, udvarunk speciális adottságait és a családok életkörülményeit tartottuk szem előtt . Figyelembe vettük a gyermekek és a szülők igényeit, elvárásait.

A kisgyermeknevelők munkájukat hivatásnak tekintik. A legújabb szakmai módszerek, elvek alapján dolgoznak. Fontosnak tartják a pozitív megerősítést, a gyermek fejlettségéhez, igényeihez igazodó ellátást, a modellnyújtást. Rendszeres a dolgozók továbbképzése, nyitottak az új ismeretek befogadására, alkalmazására.


 

A szakdolgozók létszáma: 1 fő tagintézmény-vezető, 23 fő szakképzett kisgyermeknevelő
Technikai dolgozók létszáma: 12 fő
A bölcsődeorvos havonta 16 órában látja el munkaköri teendőit.


Vissza