Ismerkedjünk a bölcsődékkelIsmerkedjünk a bölcsődékkel

 

A város bölcsődéinek épületi adottságai különbözőek, de a gyermekek elhelyezésére mindenhol – férőhelyszámtól függően – kettő vagy több gondozási egység szolgál.

 

Egy gondozási egység 2 csoportszobát, egy fürdőszobát, egy gyermeköltözőt és egy átadót foglal magába, max.28 kisgyermek mindennapi életének színtere. Egy gondozási egységben 4 kisgyermeknevelő és egy technikai munkatárs dolgozik.

 

A bölcsőde fontos része a játszókert, a terasz, amely biztosítja a szabad levegőn történő játékhoz a  megfelelő mozgásteret.

Minden tagintézményünk önálló főzőkonyhával rendelkezik, ahol a HACCP előírásait betartva, az intézmény dietetikusa által tervezett étlap alapján, naponta friss ételféleségeket készítenek.

 

 

A gyermekek étkeztetése során elsődleges szempontunk, hogy feleljen meg az egészséges táplálkozás alapelveinek, ajánlásainak és a jogszabályi előírásoknak (62/2011. V.M. rendelet) Figyelembe vesszük az OÉTI-nek a rendszeres étkezést biztosító, szervezett élelmezési ellátásra vonatkozó táplálkozás-egészségügyi ajánlását.

 

 


Vissza