HírekBölcsődék Napja 2016

Az idén 20 éves Magyar Bölcsődék Egyesületének kezdeményezésére ünnepelhetjük a Bölcsődék Napját, melyet 2010-től nyilvánítottak szakmánk ünnepévé.

Az ország első bölcsődéje 1852. április 21.-én nyílt meg. Ennek emlékére a „bölcsődék napja” 2010-től államilag is elismert ünnepnappá vált. Ezzel elismerésre került, hogy a kisgyermekek számára napközbeni ellátást nyújtó bölcsődei intézményeknek meghatározó szerepe van mind az anyák munkavállalásában, mind a gyerekek szakszerű, egészséges fejlődést segítő nevelésében- gondozásában. 2016-ban a DMJV Egyesített Bölcsődei Intézménye e jeles napot az Agrár Campus Színháztermében ünnepelte a rendezvényünket megtisztelő meghívott vendégeink körében és intézményünk valamennyi alkalmazottjának, mind a 345 dolgozónknak a jelenlétében.

Az ünnepi köszöntők után meghallgathattuk Zahari Imréné  Múltunk és jelenünk- A bölcsődei nevelés-gondozás története Debrecen városában című előadását, majd sor került a Debrecen bölcsődés Gyermekeiért díj átadására. Az ünnepséget kötetlen beszélgetés és állófogadás zárt.

 

A jeles eseményről készült fotók megtekinthetők a galériában.
Vissza