A VARGA UTCAI TAGINTÉZMÉNY BEMUTATÁSA

 

Az Intézmény neve:

Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye
Varga Utcai Tagintézmény

4023 Debrecen Varga utca 23. sz.

 

Elérhetőségek: telefonszám: 

4024 Debrecen Varga utca 23. sz.

Tel:.52/326-699

30/924 1074

E-mail: bolcsi03@net-portal.hu

 

Bölcsődénk 1980-ban nyitotta meg kapuit, jelenleg 100 férőhelyes. Az épületrész emeletén található az Egyesített Bölcsődei Intézmény Igazgatósága, Gazdasági Egysége, és a továbbképzéseket szolgáló 50 fős előadóterem.

 Az intézmény városunk valamennyi tömegközlekedési eszközével jól megközelíthető - akár a Petőfi tér, akár a Varga utca irányából - mégis csendes, forgalomtól mentes belvárosi övezetbe tartozik.

Az épületben négy gondozási egység található egyenként két-két csoportszobával, s az azokhoz kapcsolódó fürdőszobákkal, gyermeköltözőkkel. A szinte teljesen hasonló alaprajzú, de egymástól függetlenített, külön udvarrésszel funkcionáló gondozási egységek osztottságukkal, családias hangulatot kölcsönöznek intézményünknek.

A csoportszobákhoz közvetlenül kapcsolódó, árnyékolóval ellátott teraszokon minden évszakban lehetőség nyílik a szabad levegőn való tartózkodásra. Tudatosan törekszünk a beépített udvari játékok EU szabványnak való megfelelésére, melyeket mobil udvari eszközök bővítésével teszünk színesebbé, így minden gyermek megtalálja a számára kedves mozgáslehetőséget.

Az elmúlt években folyamatos, a fenntartó által finanszírozott felújítási munkálatok zajlottak az egyes épületrészekben. A „Debrecen bölcsődés gyermekeiért” Alapítvány adta lehetőségeknek is köszönhetően, intézményünk eszközei megfelelnek a modern kisgyermeknevelés elvárásainak, a szobák berendezése figyelembe veszi az életkori és egyéni sajátosságokat. A külső kép kialakításánál arra törekszünk, hogy környezetünk esztétikája, rendezettsége segítse elő a gyermekek érzelmi gazdagodását; a meleg színek, a kellemes hangulatú, világos csoportszobák hívogassák őket. A tárgyak tartóssága, esztétikuma és minősége szolgáljon megelégedésére az azokat használó gyermekek és szüleik, továbbá az ott dolgozó szakemberek számára egyaránt.

Bölcsődénkben az alapellátás prioritása mellett, a családi nevelést támogató gyermekfelügyelet szolgáltatást is nyújtunk. Sószobánkat a bölcsődénkbe járó gyermekek családjai vehetik igénybe.

A mindennapokban közvetlen, nyitott, családias légkör megteremtésére törekszünk. A szülői bizalomra építő, a családok igényeire nyitott kollegákkal biztosítjuk az egyéni bánásmód érvényesülését. Összességében elmondható, hogy egy viszonylag állandó, összeszokott kollektíva áll az intézmény rendelkezésére. Törekszünk úgy kialakítani a csoportbeosztást, a nevelőpárokat, hogy figyelembe vesszük nevelési stílusukat, életkorukat, kölcsönös szimpátiájukat. Tisztában vagyunk azzal, hogy minden dolgozónk munkája hatással van intézményünk összképére, különös tekintettel kisgyermeknevelőink modell értékére.

Bölcsődénk keresett a debreceni kisgyermekes családok körében.  Köszönhető ez kedvező elhelyezkedésének, a Holló János Utcai Óvodával való közös épületegységnek, s együttműködésnek, és természetesen nevelő-gondozó munkánk színvonalának. Számunkra a legnagyobb kincs, ha gyermekeink szeretnek bölcsődébe járni, kötődnek környezetükhöz, nevelőikhez és társaikhoz. Életkorukból adódó kíváncsiságuk töretlen, nyitottak a világra, és bátran részt vállalnak megismerésében.

Munkánkat mindezek szellemében elkötelezetten és felelősségteljesen végezzük, mert tudjuk, hogy „az ember gyermekkorában olyan ajándékot kap, melynek kibontogatása egy egész életen át tart.”


Vissza