Az intézmény bemutatása:

 

AZ ŐSZ UTCAI TAGINTÉZMÉNY BEMUTATÁSA

Az Intézmény neve:

Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye
Ősz Utcai Tagintézmény

 

Elérhetőségek:

4027 Debrecen, Ősz u. 1.
telephely: 4027 Debrecen Fay András utca 2.


Tel: 06-52/597-093

30/ 924 1060

E-mail: bolcsi06@net-portal.hu

 

 

Az Ősz Utcai Bölcsőde az Újkerti lakótelep szélén, az Újkert és a Fáy András utca között helyezkedik el.

Intézményünk 1968. április. 08-án nyitotta meg kapuit a három éven aluli kisgyermekeket nevelő családok számára. Az egyemeletes épület emeleti részén az óvoda működik, földszinti részén a bölcsőde üzemel.

A két gondozási egységben 4 csoportszoba található, melyhez közvetlen csatlakozik a terasz és az udvar. A szép nagy árnyas kerttel körbevett, minden igényt kielégítő bölcsődében 50 kisgyermek gondozásáról-neveléséről 8 szakképzett kisgyermeknevelő gondoskodik.

A kis férőhelyszámú családias bölcsődénk központi elhelyezkedésű és jól megközelíthető tömegközlekedési eszközzel (3. villamos, 10. 17. busz Egyetemsugárút, 22. 24. 15. busz Böszörményi út, 12. busz Nádor utca).

2006-ban preventív céllal hoztuk létre a „Sókuckót”. A felső légúti megbetegedések megelőzése céljából, elsősorban az őszi, téli, kora tavaszi hurutos időszakban, a bölcsődei napirendbe beillesztve, kisgyermeknevelői felügyelettel használják a gyermekek.

A bölcsődénk az alapellátáson túli szolgáltatásként időszakos gyermekfelügyelettel segíti a családokat. A gyermekeket a bölcsődei nyitva tartás idején belül előzetes jelentkezés után, szolgáltatási díj fizetése esetén fogadjuk, igény szerint ezeknek a gyermekeknek étkezési lehetőséget is biztosítunk.


Vissza