GÁBORJÁNI SZABÓ KÁLMÁN UTCAI TAGINTÉZMÉNY

 

Az Intézmény neve:

Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye
Gáborjáni Szabó Kálmán Utcai Tagintézmény

 

Elérhetőségek: telefonszám: 

4028 Debrecen, Gáborjáni Sz. K. u 2.

Tel: 52/310-312

30/9241059

E-mail: bolcsi10@net-portal.hu

 

Bölcsődénk 1968-ban nyitotta meg kapuit, mint Debrecen város első módszertani bölcsődéje, mely kezdetben 60 férőhelyen fogadta a 0 – 3 éves korú gyermekeket. A jelenleg 60 férőhelyes intézmény a Dobozi lakótelepen, jól megközelíthető, védett környezetben helyezkedik el. A gépkocsival közlekedő szülők részére az intézmény előtt parkoló van kialakítva. 

Közvetlen szomszédságunkban található az Angyalkert Óvoda. A két intézmény közötti együttműködésnek szép hagyományi vannak.

A bölcsőde 3 gondozási egységből, kiszolgáló és szociális helyiségekből áll. A gondozási egységekhez kapcsolódó terasz 2010. évben lett teljes körűen felújítva. Minden gondozási egységnek önálló udvarrésze van. A játszókert nagy alapterületű – füves, fás, bokros – távol az utca zajától, s mentes a szennyező anyagoktól (benzingőz, por stb.). A játszóudvaron belül a szabad mozgástér biztosítására nagy, összefüggő pázsitfelület van kialakítva, amibe illeszkednek a mozgásfejlesztő eszközök, bébi csúszda, rugós fóka, homokozó, és babaházak.

UNIÓS pályázati forrásból 2006. évben a bölcsődét felújították, s az épületet akadály- mentesítették. A gyermekszobákba modern gyermekbútorok kerültek, bővült a játékkészlet, ami biztosítja a gyermekek harmonikus fejlődését.

Feladataink közé tartozik az egészséges gyermekek gondozása, nevelése mellett a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása.  Három gondozási egység 1 – 1 csoportszobájában működnek az integrált csoportok, ahol 10 normál fejlődésű és 2 sajátos nevelési igényű gyermek számára biztosítunk bölcsődei ellátást. A bölcsődébe sajátos nevelési igényű gyermek az illetékes szakértői bizottságok javaslata alapján kerülhet. A gyógypedagógiai fejlesztéshez szükséges tárgyi feltételek biztosítottak.  A gyermekek korai fejlesztését a gyógypedagógus heti 2 alkalommal végzi, a hét többi napján a kisgyermeknevelők,  a gyógypedagógus által készített fejlesztési terv alapján  .

Bölcsődénk biztosítja a gyed-en, gyes-en lévő szülők gyermekei számára a gyermekfelügyeletet elfoglaltságuk idejére, térítés ellenében.

A gyermekek ellátását 13 kisgyermeknevelő biztosítja, akik valamennyien szakképesítéssel rendelkeznek, hosszú ideje a pályán dolgozó, hivatástudattal bíró szakemberek. Szeretetteljes neveléssel és gondozással biztosítják a gyermekek egészséges személyiségfejlődését. Munkájukat 8 technikai dolgozó segíti.


Vissza