DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYE


A FARAKTÁR UTCAI TAGINTÉZMÉNY BEMUTATÁSA

Az Intézmény neve:

Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye
Faraktár Utcai Tagintézmény

 

Elérhetőségek, telefonszám: 

4034  Debrecen Faraktár utca 117. sz.

Tel: 52/422-283

30/924 1013

E-mail cím: bolcsi12@net-portal.hu

 

„Csak az bánik jól a gyermekkel, aki a saját lelkiismeretének ad számot arról, hogyan végzi munkáját.”

(Mérei)

 

A Faraktár Utcai Tagintézmény Debrecen város keleti részén, a Szabadságtelepen található. Intézményünk látja el a városhoz tartozó tanyákról, kisebb településekről (Haláp, Nagycsere) bejáró dolgozó szülők bölcsődés korú gyermekeinek egy részét. A bölcsődét egyik oldalról óvoda, a másik oldalról általános iskola határolja. A szülők számára igen kedvező, hogy a testvéreket nem kell egymástól nagy távolságokra vinni.

A bölcsődével szemben helyi- és távolsági buszmegálló található (41, 41y, 25, 25y, 45, 37), ami megkönnyíti a munkába való eljutást. A kocsival érkezőknek parkolási lehetőség biztosított a bölcsőde épülete előtt.

 

Az épület adottságai:

 

Bölcsődénket a HEFOP 4.2/2004. Európai Uniós pályázatból 2007-ben kibővítették, jelenleg 50 férőhelyes. Két bölcsődei egységünkben, négy csoportszoba van, ahol nyolc szakképzett kisgyermeknevelő és egy-egy technikai dolgozó várja a kicsiket. A gyermekek étrendjét dietetikus állítja össze, és az ételt frissen, a saját konyhánkban készítik el számukra.

A bejáratok előtt biztosított az akadálymentes bejutás. Tágas, színes csoportszobákban, inger gazdag környezetben töltik napjaikat a gyermekek. A napközbeni mozgás és levegőzés a csoportokhoz tartozó füves udvaron és a teraszon biztosított. A gondozó-nevelő munkához segítséget nyújt a sok színes játék és berendezési tárgy.  A játékokat, eszközeinket a „Debrecen Bölcsődés Gyermekeiért” alapítvány támogatásával tudjuk pótolni és megújítani. A gyermekek egészségének megőrzése, és a légúti megbetegedések csökkentése érdekében szülői támogatással alakítottuk ki 2012-ben sószobánkat, amit a csoportok napirendjébe illesztve rendszeresen használunk.

A családokat segítő szolgáltatásunk a gyermekfelügyelet, és a rugalmas/hosszított nyitva tartás, amivel a gyesen, gyeden lévő szülőknek nyújtunk segítséget. A megnövekedett bölcsődei igényeket igyekszünk a lehetőségek szerint biztosítani.

Az intézményben családias hangulatban, 12-14 fős gyermekcsoportokban gondozzuk és neveljük a gyermekeket. Bölcsődei szakembereink lelkiismeretes munkavégzésének, felkészültségének, az intézmény jó hírének köszönhetően a szülők bizalommal hozzák gyermekeiket a bölcsődébe.

 


Vissza