Az intézmény neve: Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei

ANGYALFÖLDTÉRI TAGINTÉZMÉNY BEMUTATÁSA

Az intézmény neve:

Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye

Angyalföld Téri Tagintézmény

 

Elérhetőségek, telefonszám:  

 

4031 Debrecen Angyalföld tér 3. sz.
Tel:52/ 442-262

30/ 924-11-93

E-mail cím: bolcsi20@net-portal.hu

 

A bölcsőde engedélyezett férőhelyszáma: 120 fő

6 gondozási egység; 12 gyermekcsoport; csoportonként 12-14 fő

 

Bölcsődénk a gyermekjóléti alapellátás részeként, a családban nevelkedő - 20 hetestől - 3 éves korú - gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű gondozását és nevelését végző intézmény. Családsegítő, szociális, egészségügyi, nevelési funkciót tölt be, a családi nevelés elsődlegességét figyelembe véve, azt kiegészítve, támogatva. Célunk, a 0-3 éves korosztály fejlődésének törvényszerűségeire épülő, a gyermekek adottságait, természetes igényeit figyelembevevő biztonságos szakszerű gondozás-nevelés megvalósítása, az érett, önálló, harmonikus személyiség kialakulásának elősegítése.

Az alapellátás prioritása mellett, családi nevelést támogató gyermekfelügyelet szolgáltatást nyújtunk a gyed-en, gyes-en lévő szülők gyermekei részére.

Nyugodt, biztonságos környezetben, a kortársakkal való együttjátszás lehetőségét kínáljuk szakszerű felügyelet mellett.

 

Bölcsődénkről:

 

Intézményünk a város délnyugati részén, a Tócóskerti lakótelep területén helyezkedik el, mely a város egyik legnagyobb lakótelepe. Magas építésű (fsz. +10 emeletes) lakóépületek veszik körül, továbbá nagy kiterjedésű zöldterület.  Az intézmény szomszédságában játszótér található. Gépjárművel (szervizúton) az északi zárt lakóépület sor irányából lehet megközelíteni. A parkolási lehetőség adott, és tömegközlekedéssel is jól megközelíthető. Közelünkben óvoda, általános iskola, illetve gimnázium található. Megfelelő távolságra van a környező intézményektől és lakóépületektől, így biztosított a zavartalan működés. A bölcsődében nemcsak közvetlen környezetünkből, hanem a város távolabbi pontjairól is érkeznek gyermekek. A bölcsőde csendes környezetben található, hangulata (nagysága ellenére) családias. A játszókert alapterülete nagy, füvesített. Udvari játékaink változatos mozgáslehetőséget biztosítanak. A beépített mozgásfejlesztőket biztonsággal használhatják a gyermekek. Gondozási-nevelési egységenként kialakított homokozók, pancsolók találhatók. A nyári melegben az udvaron telepített fák biztosítanak kellemes árnyat a játéktevékenységekhez.  A terasz csúszásmentes, könnyen tisztítható burkolattal ellátott. Az intézmény főzőkonyhája, a HACCP előírásainak megfelelően van kialakítva, ahol korszerű konyhatechnikai eljárással készülnek az egészséges, a gyermekek korának megfelelő és változatos ételféleségek.

Intézményünkben sókuckó működik, melyhez parajdi sósziklát használtunk. A só sziklán kívül, egy speciális sóoldat ún. SOMANDRIN klímaoldat által só pára jut a levegőbe. Ezáltal a levegő sós, por és ingermentes, erős antiallergén és antibakteriális hatású lesz. A sós levegő jótékony hatásának köszönhetően az őszi-téli időszakokban jelentősen csökkenhetnek a légúti és allergiás megbetegedések. A Sókuckó jótékony hatását a gyermekek játékos körülmények között élvezhetik.

Csoportszobáink tágasak. A gyermekek esztétikus, inger gazdag környezetben töltik mindennapjaikat.   Folyamatosan törekszünk a tárgyi feltételek javítására. Gazdag játékkészlet várja a gyermekeket, mely mind pedagógiai, mind pedig esztétikai és egészségügyi szempontból a gyermekek korának megfelelő. A gyermekek gondozását-nevelését megfelelő szakmai képzettséggel rendelkező kisgyermeknevelők végzik, akik munkájukat hivatásnak tekintik. A legújabb szakmai módszerek szerint dolgoznak, ezáltal fejlesztik a gyermekek kreativitását, alkotó készségét, személyiségét, kompetenciáit. Kiemelten törekszünk arra, hogy a kisgyermeknevelők képesek legyenek egymás iránti bizalomra épülő kapcsolatot kiépíteni a gyermekekkel, figyeljenek szükségleteikre, és pozitív hozzáállással kezeljék a gyermekeket és családjukat. Fontosnak tartjuk az egyéni bánásmód megvalósítását, mely során a figyelem az egyes gyermekre irányul, alapul véve a gyermek szükségleteit, képességeit, érdeklődési körét, családi- és életkörülményeit, nyelvi és kulturális örökségét. A szülők számára lehetővé tesszük, hogy megismerhessék, hol és hogyan töltik gyermekeik hétköznapjaikat, az intézményt és dolgozóit, szakmai munkánkat, a gondozás-nevelés elveit, gyakorlatát.


Kiemelt szakmai célunk:

Olyan gyermeknevelés, ami megőrzi a gyermeknevetést.

 


Vissza