Az Intézmény neve: Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye

AZ ÁCHIM ANDRÁS UTCAI TAGINTÉZMÉNY BEMUTATÁSA

Az Intézmény neve:

Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye
Áchim András Utcai Tagintézmény


Elérhetőségek: telefonszám: 

4030 Debrecen Áchim András utca 28. sz.

Tel: 52/471-001

30/922-99-46

web: www.achimbolcsode.x3.hu

E-mail cím: achimbolcsi17@gmail.com, bolcsi17@net-portal.hu


A bölcsőde engedélyezett férőhely száma: 50

2 gondozási egységben; 4 gyermek csoportban; Katica szoba, Pillangó szoba; Napocska és Mókus szobákban, csoportonként 12-14 fő kisgyermeket nevelünk-gondozunk.


A bölcsőde bemutatása

A bölcsőde pavilonrendszerű épület, több évtizedes múlttal rendelkezik, 1981. március 19-én került átadásra. A város délkeleti részén, családi házak és bérlakások környezetében. A terület folyamatosan fejlődik, sok, fiatal, gyermekes házaspár jutott lakáshoz a közeli, felújított lakóövezetben. A bölcsődében nemcsak közvetlen környezetünkből, hanem a város távolabbi pontjairól is érkeznek gyermekek. Az intézmény tömegközlekedési eszközzel és személyautóval is könnyen megközelíthető, jó parkolási lehetőség áll a szülők és látogatók számára.

A bölcsőde csendes környezetben található, hangulata családias. A levegő tisztaságát fák, és rendezett előkert biztosítja. Közvetlen együttműködésben vagyunk az Áchim András utcai óvodával, de a közelben található a Tégláskerti Általános Iskola is.

A bölcsődében a játszó kert alapterülete nagy, füvesített. Több udvari játék van, mely változatos mozgáslehetőséget biztosít. A beépített mozgásfejlesztőket biztonsággal használhatják a gyermekek.

2015. évben felújításra került a játszókert terasza. A terasz csúszásmentes, könnyen tisztítható burkolattal van ellátva. Kialakításra került egy modern párásító pancsoló, amit örömmel vettek birtokba a gyerekek, valamint egy balesetmentes tricikli út, ami segíti a gyerekek udvari játéktevékenységét. Mind az udvaron, mind a csoportszobákban egyaránt megtalálhatóak a mozgásfejlesztő eszközök.

A fák, a nyári melegben a kellemes árnyat biztosítanak a játéktevékenységekhez.

A gyermekétkeztetés, az Intézmény dietetikusa által összeállított étlap alapján. saját konyhánkon elkészített ételekkel biztosított. Az intézmény konyhája, a HACCP előírásainak megfelelően van kialakítva, ahol korszerű konyhatechnikai eljárással készül az egészséges, változatos ételféleség. Figyelünk a korszerű táplálkozás, az egészséges életmódra nevelésre, elsődlegesen a prevencióra, az alapvető kulturhigénés szokások kialakítása mellett, az egészséges táplálkozás, a gyermek életkorának megfelelő étrend biztosításával.

Csoportszobák alapterülete biztosítja 12-13 gyermek számára az elmélyült játék lehetőségét. A szobák tágasak, berendezésük, bútorzatuk, a játékkészlet összetétele a gyermekek igényeihez, fejlettségükhöz igazodnak. Inger gazdag környezetet biztosítunk.

Munkánk eredményességét elősegítik az épület jó adottságai, a megfelelő személyi és a tárgyi feltételek megléte. A helyes szokás- és viselkedési szabályok kialakítását, önállósodás lehetőségét, -- a kisgyermeknevelők viselkedése minta a gyermek számára, ezért az ő megnyilvánulásaiknak pozitív példaként kell állni a gyermekek előtt.

A gyermeküket otthonnevelő szülők veszik igénybe az alapellátáson túli szolgáltatásként az időszakos gyermekfelügyeletet, és a játszócsoport szolgáltatásait, aminek változatos programjait a bölcsőde weboldalán követhetik figyelemmel.

A bölcsőde sószobával rendelkezik, amiben kialakításra került egy Himalájai só granulátummal feltöltött „somokozó” is. Prevenciós jelleggel az alapszolgáltatás keretén belül a bölcsődei gondozott gyermekek-, illetve a szolgáltatást igénybe vevő gyermekek részére. A só-szobában a gyerekek finom motorikus mozgását és kreativitásukat fejlesztő játékokkal játszhatnak: kirakó, formaegyeztető memória játékok, logikai játékok, pötyi kirakó, rajzolás, gyöngyfűzés, képeskönyv nézegetés stb. A természetes környezetet imitáló, a szoba tiszta klímáját a kristály-sópára biztosítja, melyet a gyerekek észrevétlenül lélegeznek be. A klíma hatását, Somadrin oldat párologtatásával érjük el.


A bölcsőde szolgáltatásai

-         Játszócsoport

-         Gyermekfelügyelet

-         Rugalmas-hosszított nyitva tartás

 

A bölcsőde személyi feltétele

Alkalmazottak összlétszáma: 19 fő
  • Bölcsődevezető 1 fő
  • Bölcsőde orvos 1 fő
  • Kisgyermeknevelő 10 fő,
  • Technikai dolgozók 8 fő

Vissza